Colțul de Makeup îți recomandă citirea cu atenție a termenilor și conditiilor pentru folosirea în condiții adecvate a paginii web. Vizitarea și/sau comandarea produselor acestei pagini web implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos.

SC Coltul de Make-up SRL, își rezervă dreptul de a modifica aceste prevederi în acord cu dispozițiile legale, pentru a servi mai bine raportului juridic dintre distribuitor și utilizatori, fără o notificare prealabilă. Utilizatorii vor avea permanent acces la termenii și condițiile de utilizare ale paginii web, accesând pagina “Termeni și condiții”, în orice moment.

Precizări prealabile

Prețurile sunt exprimate în RON, iar TVA-ul este inclus în prețul afișat. Prețul final plătit de client este format din prețul de achiziție al produsului, la care se adaugă costul de transport. Colțul de Makeup nu percepe nicio altă taxă suplimentară. Toate produsele vor fi livrate în limita stocului disponibil. Voucherele sau alte modalitîți de fidelizare nu sunt transferabile și nu pot fi cumulate.

Coletarea comenzilor se efectuează în 24-48 ore, zile lucrătoare.

Livrarea coletelor se realizeaza în termen de 48-72 de ore, în zile lucrătoare. În momentul în care coletul pleacă din sediul nostru, vei fi notificat(a) printr-un SMS.

Politica de confidențialitate și de securitate a datelor

Coltul de Makeup prelucrează date cu caracter personal în urmatoarele scopuri:

  • Pentru a ne asigura că pagina de web este relevantă nevoilor tale.
  • Pentru a crea și a publica cel mai relevant conținut pentru tine.
  • Pentru a prezenta conținutul într-un mod adecvat și eficient pentru tine și dispozitivul pe care îl folosești pentru navigare pe web.
  • Pentru a te informa despre noile noastre produse, oferte, știri, sau despre modificările aduse acestora, inclusive direct marketing.
  • Pentru a realiza statistici privind utilizatorii site-ului și serviciilor noastre.
  • Pentru îmbunătățirea securității și funcționalității site-ului nostru.
  • Pentru a gestiona comenzile.
  • Pentru a-ți furniza serviciile și produsele de care ai nevoie, pentru facturare și corespondență.

SC Coltul de Make-up SRL, în calitate de proprietar al marcii Colțul de Makeup, se angajează să nu transmită datele personale ale utilizatorilor paginii web către terți, mai puțin către colaboratorii direcți, unde accesul la anumite date este legal și necesar pentru realizarea serviciilor (servicii de email marketing/newsletter, procesatori de plăți, companii de curierat, etc.). Colțul de Makeup se obligă să respecte dispozițiile legale care garantează securitatea și confidențialitatea datelor găzduite și transmise prin sistemul său informatic.

Datele cu caracter personal ale utilizatorilor pot fi transmise către și pot fi prelucrate de către anumiți terți (furnizorii și partenerii de afaceri) în scopuri de marketing sau de furnizare a serviciilor, în conformitate deplină cu Ghidul privind prelucrarea datelor personale în magazinul online coltuldemakeup.ro. Totodată, datele personale ale utilizatorilor pot fi transmise instituțiilor sau autorităților publice atunci când există o obligație legală în acest sens ori la solicitarea acestora sau instanțelor judecătorești în vederea exercitării dreptului la apărare.

Colțul de Makeup va folosi datele personale ale utilizatorilor în scopul de a-i notifica asupra ofertelor promoționale și asupra noutăților prin newsletter-ul paginii web și de a transmite cupoane, felicitări sau alte mesaje. Datele personale introduse de utilizatori sunt necesare pentru confirmarea comenzii, pentru livrarea produselor comandate și pentru o colaborare ulterioară optimă între Colțul de Makeup și clienții săi. În cazul în care clientul nu mai dorește primirea newsletter-ului, se poate dezabona printr-un simplu click pe link-ul primit prin email de la coltuldemakeup.ro sau în orice alt mod pus la dispoziție de Colțul de Makeup.

Colțul de Makeup nu vinde, nu oferă, nu face schimb de adrese e-mail obținute prin intermediul acestei pagini web, nu divulgă adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui site, fără acordul dvs. explicit, cu excepția cazurilor menționate în cadrul Ghidului privind prelucrarea datelor cu caracter personal pe pagina web coltuldemakeup.ro.

Colțul de Makeup prelucrează datele utilizatorilor pentru perioada necesară îndeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate și conform politicilor Colțul de Makeup de retenție a datelor personale. În anumite cazuri, unele prevederi legale pot impune sau permite păstrarea datelor pentru o perioadă mai îndelungată. Datele utilizatorilor vor fi păstrate pe perioada deținerii unui cont de client și/sau a achizițiilor online de pe pagina web coltuldemakeup.ro. Dezactivarea contului de client din Magazinul Online va atrage ștergerea sau anonimizarea datelor utilizatorilor astfel încât să excludă identificarea acestora în sistemele de evidență a datelor ale Colțul de Makeup, cu excepția cazurilor în care există o obligație legală sau interes legitim de stocare a datelor pe o perioadă mai lungă.

Datele utilizatorilor vor fi prelucrate exclusiv în scopul declarat de Colțul de Makeup și numai până la momentul retragerii de către utilizator a consimțământului acordat în acest sens, exceptând cazurile în care există o obligație legală de menținere a acestora pentru o perioadă mai lungă, precum raportarea datelor la autoritățile publice sau exercitarea dreptului de apărare în justiție.

Colectarea, prelucrarea, stocarea și transmiterea datelor vor fi efectuate în condițiile Ghidului pentru prelucrarea datelor personale pe pagina web coltuldemakeup.ro.

Drepturile de autor

Întregul conținut al coltuldemakeup.ro este protejat conform legii dreptului de autor și a legilor privind dreptul la proprietate intelectuală și industrială. Colțul de Makeup este marcă înregistrată a SC Coltul de Make-up SRL. Folosirea fără acordul scris a oricăror elemente aparținând site-ului www.coltuldemakeup.ro se pedepsește conform legilor în vigoare. Conținutul acestei pagini web (text, grafică, logo, icon-uri, imagini) sunt proprietatea SC Coltul de Make-up SRL și cad sub incidența dreptului de autor prevăzut de legea română. Dreptul de autor pentru siglele si sloganele partenerilor si colaboratorilor nostri le apartin acestora, si sunt reproduse cu acceptul lor.

Colțul de Makeup, ca marcă înregistrată a SC Coltul de Make-up SRL este înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) cu numarul 164694 din data de 19.12.2019.

Pentru a raporta orice problemă legată de drepturile de proprietate intelectuală, te rugăm să ne scrii la adresa de email dpo@coltuldemakeup.ro.

Declinarea responsabilității

Produsele prezentate pe pagina web sunt cu titlu de exemplu iar anumite caracteristici pot diferi față de poze (culoare, aspect, etc). Echipa Colțul de Makeup încearcă să îți prezinte cât mai detaliat și corect produsele și să respecte acuratețea informațiilor. Totuși, Colțul de Makeup nu garantează că descrierea produselor și a serviciilor, precum și conținutul acestei pagini web, este lipsită de erori, completă și/sau actuală. SC Coltul de Make-up SRL nu își poate asuma responsabilitatea că toate produsele expuse sunt disponibile în stoc, însă se obligă să facă demersuri pentru obținerea și livrarea lor potrivit comenzilor acceptate.

Totuși, dacă în urma acestor demersuri, bunurile nu pot fi obținute în vederea livrării, clientul va fi informat de îndată. Dacă un produs oferit de magazinul nostru nu corespunde descrierii sau este trimis eronat, clientul poate cere returnarea contravalorii, fără altă despăgubire suplimentară.

Garanția produselor

Toate produsele comercializate de către coltulemakeup.ro beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare. Produsele sunt noi, în ambalaje originale și beneficiază de garanția legală de conformitate.

Produsele electronice/electrice cumpărate prin intermediul www.coltuldemakeup.ro beneficiază de garanția obișnuită, acordată de producător pentru o perioadă determinată, conform fiecărui produs în parte. Astfel, fiecare produs electronic/electric livrat va fi însoțit de certificatul de garanție sau declarație de conformitate, cu specificațiile producătorului sau ale importatorului.

Ștergerea seriei (serial number S/N) parțială sau totală de pe produse duce la pierderea garanției de conformitate și de calitate. Costul transportului se achită după cum urmează: consumatorul suportă cheltuielile de transport la trimiterea produsului în service, iar Colțul de Makeup achită taxele de curierat la trimiterea produsului către client.

Condiții pentru returnarea produselor

Dorința noastră este ca produsele pe care ți le oferim să fie în deplină concordanță cu nevoile tale. În caz contrar, conform Ordonanței Guvernului nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanță, produsele se returnează în 14 zile calendaristice de la primirea coletului. Potrivit actului normativ menționat, “cu excepția cazului în care profesionistul s-a oferit să recupereze el însuși produsele, consumatorul returnează produsele sau le înmânează profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist să receptioneze produsele, fără întarziere nejustificată și în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract în conformitate cu art. 11. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile”.

Notificarea se va data, semna și trimite de către tine prin e-mail la adresa: contact@coltuldemakeup.ro sau la adresa SC Coltul de Make-up SRL, situată în jud.Bistrița-Năsăud, Bistrița, Intrarea Turturelelor, nr. 1, sc. C, ap. 30. În situația mentionată mai sus, clienții noștri pot returna, în termenul prevăzut mai sus, produsul cumpărat, fără să prezinte nicio urmă de deteriorare sau uzură. În cazul în care produsul are semne de folosire și uzură, prin aplicarea Ordonanței Guvernului nr. 34/2014, “consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor”.

SC Coltul de Make-up SRL se obligă sa restituie clientului sumele încasate pentru produsele returnate, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea notificării de retur, pe baza formularului de retur, completat de către client. În formularul de retur se completează datele și contul bancar al titularului. Acest formular de retur este doar un model. Conform legii, clientul poate sa se retragă din contract printr-o declarație neechivocă, prin orice metodă dorește: email, poștal, verbal, etc.

Cheltuielile de expediție, în cazul returului, vor fi suportate conform Ordonanței 34/2014, de către consumator: “Consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor”. Suma returnată clientului nu include costurile de transport sau de ramburs, ci doar valoarea de achiziție a produsului. Toate produsele returnate, pentru care se returnează suma integrală, trebuie să fie într-o stare perfectă, fără urme de utilizare vizibile și cu certificatul de garanție în original.

Potrivit art. 16 punctul 8 din Legea nr. 249/2015, “se interzice condiționarea, sub orice formă, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumpărat de păstrarea ambalajului.” Conform prevederii din Ordonanța Guvernului nr. 34/2014, „utilizatorul final este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie să fie descurajantă pentru utilizatorul final în a-și exercita dreptul de retragere”. Drept urmare, în cazul în care consumatorul returnează produsul într-o stare ce diminuează valoarea acestuia, comerciantului i se permite să scadă o parte din suma returnată clientului.

Informații, Comunicări

Cei care vizitează pagina web www.coltuldemakeup.ro, pot face comentarii și orice alte comunicări pe formularele de contact și/sau comandă, pot împărtăși informații sau păreri pe forumul fiecărui produs în parte sau pe adresa de e-mail contact@coltuldemakeup.ro, atât timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător sau defaimător. În cazul în care ne sunt trimise informații, materiale, documente, prin orice metodă posibilă incluzând e-mail, poștă, formulare online, se va considera că utilizatorul conferă SC Coltul de Make-up SRL dreptul nelimitat, gratuit, irevocabil de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, de a distribui și prezenta aceste informații prin orice mijloace.
Plasarea unei comenzi pe coltuldemakeup.ro sau confirmarea automată a acesteia nu poate fi considerată ca o înființare contractuală și nu constituie un precontract.

Prețurile sunt valabile începând cu publicarea acestora, cu excepția cazurilor în care, în ciuda tuturor eforturilor depuse, acestea au fost afișate greșit, în special în cazul prețurilor care au fost afișate cu greșeli evidente, semnificativ diferite de valoarea de comercializare sau cele afișate din cauza unei erori de sistem. În acest caz, nu suntem obligați să livrăm produsul la prețul eronat, ci pe lângă informarea Consumatorului, vom oferi livrarea la prețul corect. Dacă acest aspect nu convine Consumatorului, acesta se poate retrage de la contract.

Marketing Afiliat

Colțul de Makeup oferă posibilitatea anumitor persoane de a promova produsele și/sau mărcile comercializate în favoarea unui câștig bănesc procentual aferent referințelor și comisionaleor generate într-o anumită perioadă, stabilită și definită prin contract. Termenii și condițiile utilizării acestui mijloc sunt detaliate pe pagina „Program de afiliere”.

Comenzi telefonice

Plasarea comenzilor telefonice se realizează pe propria răspundere. Colțul de Makeup nu este răspunzator pentru eventualele erori/neînțelegeri privind adresa, număr de telefon, produse, nuanțe de culori, etc.

Comenzile nu se cumulează

Fiecare comandă plasată este de sine stătătoare. Nu se pot plasa mai multe comenzi, iar ulterior să se cumuleze.

De ex.: Dacă un client plasează 2 comenzi, ambele cu taxă de curierat, atunci comenzile vor fi colectate separat și va achita taxa de curierat pentru fiecare. Fiecare colet va conține produsele pe care clientul le-a adăugat în comanda respectivă.

Disponibilitate produse

Produsele se livrează în limita stocului disponibil.

Anulare comenzi

Există situații în care o comandă nu poate fi livrată clientului, din diverse motive (produs indisponibil, nerespectarea kiturilor, date livrare incomplete/incorecte etc.). În acest caz, clientul este contactat telefonic de către un reprezentant Call Center. În cazul în care clientul nu răspunde la telefon, atunci va primi înștiințare în scris, printr-un email, cu situația în cauză și solicitarea de răspuns. În cazul în care clientul nu ne contactează în termen de 48 ore (zile lucratoare), printr-un răspuns la mailul de înștiințare sau telefonic la 0759 334 841 (de luni-vineri, intre 9:00-18:00), comanda este anulată automat în sistem.

Conciliere clienți nemultumiți

Dacă ai probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi rezolvate prin email sau cu persoana cu care discuți, poti lua legatura pentru o conciliere internă gratuita cu dl. Balaj Claudiu, trimițând un email la adresa dpo@colduldemakeup.ro. Termenul în care ți se răspunde la reclamație este de 24-48 ore (zile lucratoare).

Fraudele

Orice încercare de a accesa date personale ale altui utilizator sau de a altera/modifica conținutul paginii web www.coltuldemakeup.ro, de a afecta serverul pe care rulează site-ul, va fi considerată tentativă de fraudă, SC Coltul de Make-up SRL rezervându-și dreptul de a pune în mișcare plângerea penală împotriva celor care au încercat faptele descrise mai sus. Fraudă constituie și plasarea unei comenzi cu adresă falsă sau date de identificare false. În acest caz vor fi anunțate organele competente pentru a soluționa cazul.

Litigii

SC Coltul de Make-up SRL, proprietară a marcii Colțul de Makeup, va face tot posibilul ca toate eventualele neînțelegeri privind orice tip de dispută între părți să fie rezolvate pe cale amiabilă de către reprezentanții lor. În cazul în care rezolvarea neîntelegerilor nu este posibilă pe cale amiabilă, soluționarea litigiilor va reveni instanței judecătorești competente din România.